Hoe Steinisch begon

Deze blog is eerder gepubliceerd bij Zettje mijn leven.

Het werd me met de paplepel door mijn vader ingegoten, de liefde voor edelstenen en mineralen. Tel daar een moeder met een voorliefde voor sieraden bij op en je krijgt mij! Hoi! Ik ben Marloes, het creatieve brein en autodidactisch edelsmid achter Steinisch.

Graag neem ik je mee terug in de tijd, hoe het allemaal begon en wat het maken van edelsteen-sieraden voor mij betekent. Officieel startte ik Steinisch als hobby-bedrijf in 2015 maar eigenlijk begon ik al op jonge leeftijd met het maken van sieraden. Kraaltjes rijgen, armbandjes maken en deze op de markt van de camping verkopen, het was het allerleukste wat er was. Als midden-twintiger liep ik er steeds vaker tegen aan dat sieraden voor mij altijd te groot waren, armbandjes pasten nooit. Dat was een trigger om zelf weer aan de slag te gaan. Dit keer niet met gewone kralen, nee edelstenen moesten het worden! Ik had geen plan, maar ging gewoon aan de slag. Verkopen deed ik via Facebook en op marktjes.

Uiteindelijk kwam het in de loop van 2016 weer een beetje stil te liggen doordat ik aan het afstuderen was aan de universiteit maar ook had bedacht dat ik daar best een tweede verkorte HBO-studie naast kon doen. Tel daar het kopen van een eerste huis bij op en je bent een paar jaar verder.

Een sprongetje naar maart 2019, het is druk op werk, te druk. Om mijn gedachten te kunnen verzetten, besluit ik weer aan de slag met edelsteen-sieraden maken. Op dat moment levert Instagram een beter bereik op, dus dat wordt de plek om te laten zien wat ik kan. En jeetje wat ging het ineens hard, ik verkocht een tafel leeg op Koningsdag, opende een webshop, werd uitgenodigd in winkels om langs te komen en werd benaderd voor samenwerkingen. Het was onwijs leuk om zo met mijn handen bezig te kunnen zijn naast mijn werk als orthopedagoog in het speciaal onderwijs, een plek waar ik vooral veel met mijn hoofd bezig ben. In september 2019 besluit ik een spannende stap te maken, ik ga leren edelsmeden. Het is iets wat ik al een tijd in mijn hoofd heb, maar dan nu eindelijk ga doen. Uiteraard beginnen bij de basis en alleen sieraden maken die ik zelf kan dragen. Als snel volgt de vraag of ik niet iets in opdracht kan maken, bizar spannend, toch gedaan. Het bleek een succes.

En toen kwam corona… alle markten afgelast, geen Koningsdag, geen braderieën en de scholen dicht. Net als de rest van Nederland zat ik samen met mijn vriend thuis. Het bleek de start van een compleet ingericht atelier aan huis en leven met het motto ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Ik leerde mezelf allerlei vaardigheden aan rondom het edelsmeden waarvan ik een jaar geleden niet had kunnen dromen. En zoals al eens eerder was gebleken, had het maken van sieraden een zeer positieve uitwerking op mijn mentale gezondheid. Het houdt mij in balans, werken met mijn hoofd op school en werken met m’n handen voor Steinisch. Omdat ik zoveel mooie opdrachten en aanvragen krijg, werk ik inmiddels ietsje minder in loondienst. Op deze manier heb ik een hele werkdag voor Steinisch beschikbaar naast de avonden en de weekenden, wat een luxe!

Terugkijkend is het een soort Steinisch-achtbaan waar ik in ben gestapt anderhalf jaar geleden. Er kwamen pieken, dalen en loopings voorbij. En ondanks dat ik er niet vaak over nadenk, ben ik onwijs trots op alles wat ik heb bereikt. De mooie opdrachten, de stijgende cijfers op Instagram maar vooral op het feit dat ik een blij persoon ben en in balans. Met hoofd en handen zeg maar.

Meer weten over hoe ik mijn sieraden maak, een kijkje achter de schermen of meer weten over edelstenen en mineralen? Ik vertel er van alles over via de post en story’s op Instagram!
En stuur mij gerust een berichtje als je meer wilt weten, vind ik onwijs leuk!

Marloes

over marloes1

Hi, ik ben Marloes en de trotse eigenaar van Steinisch. Ik heb een enorme liefde voor het maken van sieraden met edelstenen en mineralen. Lees er meer over in mijn blog of volg me op social media. 

Steinisch-logo-150x150

Steinisch

Gevestigd te Warmenhuizen - geen winkel, op afspraak afhalen en uitzoeken is mogelijk

info@steinischsieraden.nl

KvK: 65350197

Btw id: NL002248200B85

Op de hoogte blijven van Steinisch?

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Je krijgt alleen een nieuwsbrief als ik echt iets te melden heb. Je mag de nieuwsbrief ongeveer 4-5 keer per jaar verwachten. 

Op de hoogte blijven van Steinisch?

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Je krijgt alleen een nieuwsbrief als ik echt iets te melden heb. Je mag de nieuwsbrief ongeveer 4-5 keer per jaar verwachten. 

Steinisch-logo-150x150

Steinisch

Gevestigd te Warmenhuizen - geen winkel, op afspraak afhalen en uitzoeken is mogelijk

info@steinischsieraden.nl

KvK: 65350197

Btw id: NL002248200B85